Indoor Minimarathon

DISTRICTSKAMPIOENSCHAPPEN INDOOR 
   MINIMARATHON
 
Districtskampioenschappen Minimarathon Indoor te Houten
De Zilfia’s Hoeve was vrijdag 17 en zaterdag 18 januari het toneel voor de Indoor Houten. Zaterdagavond vonden de finales plaats. In een prachtig decor werden de toeschouwers op een spannende wedstrijd getrakteerd waarbij stuurmanskunst telde om te kunnen winnen. Naast een reguliere wedstrijd was deze minimarathon ook het toneel voor het districtskampioenschap West.

Ieder jaar weer stromen de aanmeldingen binnen zodra de inschrijving voor deze wedstrijd is opengesteld. Om deelnemers aan het districtskampioenschap de gelegenheid te geven zich in te kunnen schrijven kregen deze een kleine week eerder de gelegenheid om zich op te geven. Hieraan werd massaal gehoor gegeven.
Daarom had de organisatie besloten om dit jaar de wedstrijd al op vrijdagochtend te laten beginnen. De kwalificaties voor de finale op zaterdagavond voor tandem pony’s, tweespan pony’s en enkelspannen paard werden op vrijdag gehouden en de overige rubrieken waren zaterdag overdag aan de beurt. Ook nu waren weer drie marathonhindernissen opgesteld, waarvan er één geheel nieuw was. Parcoursbouwer Berry van den Bosch had een technisch parcours neergelegd. Om foutloos rond te kunnen komen moest je secuur sturen, terwijl er ook ruimte was om snelheid te maken.

Enkelspan Pony
De finale op zaterdagavond werd over een verkort parcours verreden, maar kende ook genoeg lastige onderdelen voor de rijders. Harry Loman werd met Thomas knap derde van het deelnemersveld en werd gehuldigd als districtskampioen bij de enkelspan pony’s.

Tandem Pony
Bij de tandem Pony’s bleef niemand foutloos. De districtstitel bij de tandems werd gewonnen door Saskia Lems. Helaas kent deze rubriek te weinig deelnemers om voor de strijd der districten een uitzending te rechtvaardigen. Daarom ontving Saskia wel de Districtsprijs maar geen ticket voor Ermelo. Wellicht dat in de toekomst hier nog eens verandering in komt en ook de Strijd der Districten een rubriek tandems zal inplannen.

Tweespan Paard
Net als bij de tandems bleef bij de tweespan paarden ook niemand foutloos. Ton Vreugdenhil reed ijzersterk rond met alleen een balletje in de eerste marathonhindernis. Hij veroverde daarmee de Districtskampioenschap bij de tweespan paarden.

Enkelspan Paard
Bij de enkelspan paarden waren de tien finalisten aan elkaar gewaagd. In deze rubriek viel ook met regelmaat een bal van de kegel of van een hindernis. Brian Bing was met Mendes het snelst in deze rubriek, maar reed er een bal af op poortje drie, waardoor hij het kampioenschap bij de enkelspan paarden behaalde.

Tweespan Pony
Ook bij de tweespan pony’s bijna geen foutloze deelnemers.  Jelle Leliveld reed er twee ballen af, maar door zijn razendsnelle tijd pakte hij wel de Districtstitel.

Vierspan Pony
De vierspan pony’s vormden het sluitstuk van de avond. Eline Geurs had zich als eerste geplaatst voor de finale, maar bij de eerste marathonhindernis reed ze een poort in die ze nog niet mocht nemen. Ze kon het span aanvankelijk nog stilzetten maar moest uiteindelijk toch rechtuit en moest 20 strafseconden incasseren. Daarmee ging ook het districtskampioenschap aan haar neus voorbij. Piet Doorn pakte hierdoor de kampioenstitel.

Uitslag Districtskampioenschap West
Enkelspan pony                                                                                   Enkelspan paard
Kampioen: Harry Loman (SDD)*                                                    Kampioen: Brian Bing  
Reservekampioen: Maaike Hannewijk                                                Reservekampioen: Jaap van der Horst
Strijd der Districten: Johan de Hoop                                                    Strijd der Districten: Gert Vis van Heemst
                                                                                                                                              &  : Christiaan Provoost
Tandem pony                                                                                       Tweespan pony
Kampioen: Saskia Lems (geen afvaardiging)                                   Kampioen: Jelle Leliveld
                                                                                                                 Reservekampioen: Anouk de Haas (SDD)*
Tweespan paard                                                                                Strijd der Districten: Dexter Biersteker
Kampioen: Ton Vreugdenhil (SDD)*    
Reservekampioen: Henri de Haas (SDD)*
                                                                                                              
Vierspan pony
Kampioen: Piet Doorn (SDD)*
Reservekampioen: Eline Geurs (SDD)*
*(SDD = afgevaardigde voor de Strijd der Districten)

Afvaardiging jeugd voor de Strijd der Districten:
Kim de Groot
Jelle Leliveld
Michelle Kuivenhove
Jeanine Benschop
Cindy Benschop
Renate Provoost.