.

Jeugd

 
jeugdmennen
Mendistrict West heeft ook een actieve groep jeugdleden. De jeugd is immers de toekomst voor onze mooie mensport.
Als Mendistrict West organiseren we dan ook regelmatig actieve mendagen, speciaal voor de jeugd. Daarbij staat plezier voorop en krijgt onze jeugd de kans om onder begeleiding van bekende sporters op deze jeugddagen de beginselen van de mensport te proeven.
 

Maar ook de gevorderde jeugdmenner komt aan z'n trekken op zo'n jeugddag.
We hebben als afgevaardigde voor de jeugd niet een van de minste menners in ons midden.
Bram Chardon, die in de voetsporen van zijn vader IJsbrand en grootvader Abraham is getreden en in sportief verband zijn vader probeert de loef af te steken. De jeugddagen werden op Manege Chardon in Den Hoorn gehouden de afgelopen keren.
Dat de jeugdige menners erg tevreden waren over deze jeugddagen wordt wel duidelijk als we drie deelnemers aan het woord laten:

 
 
Hallo, ik ben Raymon Leliveld 16 jaar. Ik rij zowel 2span als 4span A whelsjes.

Ik ben al een aantal keer bij de jeugdmendagen geweest en daar leer je zoveel van dat je gelijk vooruitgang bij je pony’s ziet en bij je zelf. En hoe gaaf is het om op zo’n accommodatie als manage Chardon instructie te krijgen van Ijsbrand Chardon, Bram Chardon, Hans Zumbrink en Christiaan Provoorst die jouw willen helpen het span nog beter te krijgen. Mede door deze jeugdmendagen heb ik veel voortuitgang geboekt in de wedstrijden met als uitblinker dit jaar Nederlands kampioen klasse L vaardigheid 2span pony.
 raymond lelieveld 2span ponyklasseL
 jelle leliveld vaardigheid ponyklasseL Hallo ik ben Jelle Leliveld en 14 jaar, ik heb een twee span welhs pony’s.

Ik ben 3 keer naar de jeugdmendagen geweest en steek hier veel van op, want de lessen van Christiaan, Hans, Ijsbrand en mijn voorbeeld Bram zijn zeer leerzaam, ze helpen mij goed verder met een probleem die ik op dat moment heb, het is ook altijd heel gezellig op de manege van de familie Chardon. Door goede begeleiding hoop ik steeds beter te worden, ik ben dit jaar District kampioen geworden en ik werd op het NK Reserve kampioen in de vaardigheid.
 
Mijn naam is Madeleine Trommelen
Ik ben 14 jaar  woon in Den Haag en men Enkelspan pony sinds ik 9 jaar oud was,
Mijn pony Sir Hamleys Tribute is een welsh C / ruin , sinds 2012 daarvoor was hij een goedgekeurde dekhengst voor het stamboek met nakomelingen .
Via recreatie wedstrijden zijn we begonnen in de Hobby-klasse vanuit daar startgerechtigd in klasse 1 ( L) en inmiddels bijna klasse Z gerechtigd! Dit seizoen zijn we voor het eerst gestart in klasse M ,
Het was een een heel gaaf Seizoen Want in Vrouwenpolder werden we Reserve -Kampioen voor het District West en onze Deelname aan het NK 2017 September in Kronenberg resulteerde in een Derde plek !  Super
trots ben ik op Hamleys ,vanuit het niets en zonder ervaring of achtergrond zijn we destijds gaan mennen , eigenlijk was Springen meer ons ding ! Dus om dan zover te komen is Super gaaf ! De onderdelen Vaardigheid en Marathon vind ik het leukst daar kan ik mijn ding doen ,  de Dressuur levert altijd wat spanning en is daardoor het moeilijkste onderdeel !
Ik vindt het heel leuk dat steeds meer mensen de mensport leren kennen ,
Door mijn deelname aan het NK heeft mijn Middelbare School er op de schoolsite over geschreven en veel leerlingen wilde weten wat ik nu precies deed ! Veel vinden  het Super Gaaf !
Komende winter train ik door zoals altijd ! Volg ik mijn lessen neem deel aan clinics en natuurlijk zijn we van de partij op de Jeugd Mendagen , die het District West organiseert , dat is ook super leuk omdat daar veel jongeren zijn en we Hulp en Instructie krijgen om nog beter te worden .
Voor de rest heb ik veel zin in het volgende Men-Seizoen  !
 
Groetjes Madeleine