.

Het Mendistrict West

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) is de overkoepelende paardensportbond in Nederland. Bij de KNHS staan onze leden en paarden centraal. Paardenwelzijnveiligheid en de integriteit van de sport (fairplay, matchfixing en doping) zijn hierbij de belangrijkste uitgangspunten.

De KNHS is er voor iedere paardensporter. Of je nu net bij een manege bent begonnen, lekker buiten rijdt, je voorbereidt op de topsport of je in je vrije tijd inzet als official: de KNHS is er voor jou. De nationale wedstrijdsport is bij de KNHS georganiseerd in 11 regio's met daaronder de lokale KNHS-verenigingen. Voor de mensport is Nederland ingedeeld in vijf mendistricten. De elf regiovoorzitters en een vertegenwoordiger van de mendistricten maken deel uit van de KNHS Ledenraad welke op hun beurt in samenwerking met het dagelijkse bestuur van de KNHS een beleidsmatige rol in het ontwikkelen en vaststellen van bijvoorbeeld meerjarenbeleidsplannen, jaarplannen, begrotingen, jaarrekeningen innemen.

Sportspecifieke zaken worden afgehandeld in de disciplinefora.

Het Mendistrict West vertegenwoordigt de KNHS in de provincies Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Holland en Zeeland. Wij bevorderen in deze regio dat zoveel mogelijk mensen, van jong tot oud, op een plezierige en verantwoorde wijze de mensport kunnen beoefenen, passend bij hun ambitie. Het welzijn van het paard en de paardensporter staat in alles wat we doen centraal.

Wij draaien door en voor onze leden.
1 keer per jaar is er een Algemene ledenvergadering en regelmatig komt ons bestuur bij elkaar om het beste uit de sport te halen.